מחאת נס ציונה, 2021
למשתתפי מחאת נס ציונה אולי נראה שאירגון ההפגנות והאירועים סביבן התנהלו בהרמוניה ובאחדות דעים של הצוות המארגן. לא כך היה! היו בינינו ויכוחים רבים וחילוקי דעות בנושאים שונים. אזכיר על קצה המזלג רק את מקצתם. אולם חשוב להדגיש כבר כאן, שכל המחלוקות הוכרעו ברוח טובה כשגם האוחזים בדעת המיעוט קיבלו ברצון את הכרעת הרוב, או את הפשרה אליה הגענו.
התווכחנו למשל, על המקום בו ראוי לערוך את טקס האזכרה לרבין – האם במגרש החניה של בנק הפועלים בו התקיימו ההפגנות, האם ברחבת היכל התרבות, או ברחבת העיריה. לכל הצעה היו יתרונות וחסרונות, אך בסוף בחרנו כמובן רק באחת מהן.
האם להזמין את אבתיסאם מראענה כדוברת?
היו שסברו שמועמדת ערביה לכנסת היא בדיוק הדבר שנחוץ להפגנות. הזמנתה תדגים את השינוי החברתי שאנו מבקשים להביא בהתייחסות לאחרים. ויש שסברו שהזמנת דוברת ערביה תפגע בתומכי הימין שבינינו ותרחיק אותם מההפגנות.
ואולי הויכוח בין המארגנים לא היה חריף במיוחד, בוודאי לא בהשוואה לחלק מהתגובות של מתנגדי המחאה.
הזמנת מראענה היתה רק קצה הקרחון של ויכוח נוקב יותר לגבי חלקם של ארגונים שונים ומפלגות בהפגנות שלנו. תחילה היו אלה רק הארגונים השונים – "התנועה לאיכות השלטון", "קריים מיניסטר", "התנועה לטוהר המידות", "דגלים שחורים", "שומרי המצודה", "דרכנו", "חקירה עכשיו" ו"קומי ישראל והחזית הוורודה".
כל אלה התקבלו בברכה, תרמו להפגנות ולתהלוכות, והופיעו בחולצות, דגלים וסמלים משלהם.
לקראת בחירות מרץ 2021, כשגל המחאה הלך וגבר, הרגשנו גם רצון של המפלגות להופיע בסמליהן ותחת דגלן. במקרים מסוימים חששנו שהמפלגות מתאמצות לנכס את ההפגנות לעצמן. לכן קבענו שאנו מקבלים בברכה את נציגי המפלגות, ומאפשרים הנפת דגלים ושלטים מטעמן והופעה בחולצות המפלגות.
עם זאת הקפדנו שאלו לא יהיו על הבמה הראשית ולא "יצבעו" את מחאת נס ציונה בצבעה של תנועה או מפלגה זו או אחרת. ארחנו גם דוברים מקשת רחבה של מפלגות ותנועות כדי להדגיש את מגוון הדעות של המפגינים.
בשלב מסוים שקלנו להציג בעיר את פסל "גיבור ישראל" שיצר הפסל איתי זלאיט. הפסל הוצג בכיכר פריז בירושלים, וממנה נדד גם לתל אביב ולרמת השרון. התלבטנו לגבי התרומה למחאת נס ציונה שתניב הצבת הפסל בעיר, העלויות הכרוכות בהעברה, בהוצאות השמירה והביטוח ועוד. למקצת השותפים בדיון המחיר נראה יקר מדי, לאחרים נראה היה שזו יוזמה ברוכה.
היו התלבטויות גם לגבי יציאת שיירות המכוניות למסע בערים שכנות, לגבי השתתפות באירועים ברחובות, חולון, ראשון לציון ועוד. באחד הדיונים בהם לא השתתפתי, ולכן איני יכול להעיד על תוכנו, נקבע צבע האימוניות (סווטשירטס) שהוזמנו עבור מחאת נס ציונה ונמכרו למעוניינים. בסופו של דבר הצבע נבחר בשיחת טלפון בה פורטו הצבעים הזמינים… הצבע שנבחר, זכה להצלחה והבליט את מוחי נס ציונה בכל מקום!
יש עדיין ויכוח לגבי הרעיון של הצגת תערוכה על מחאת נס ציונה.
אסיים באחד הויכוחים הנוקבים ביותר שנסב על בחירת המסלול לצעדה בחנוכה. היו שחשבו שהמסלול צריך לעבור באזור שממערב לרחוב ויצמן, בין בתי דירות. היו שהעדיפו מסלול תלול פחות בחלק המזרחי, ויש שבחרו במסלול שמתחיל בחלק המזרחי, חוצה את רחוב ויצמן וממשיך במערבי. זכור לי היטב שגם אחרי שקיבלנו החלטה, התקשרה מאפריקה אחת השותפות לדיון שמקצווי חופשתה הפצירה בנו שנבחר במסלול שלה.
סוף דבר:
© 2022 All Rights Reserved