מחאת נס ציונה, 2021
להפגנות בכיכר גבעתי היו כמה מאפיינים ייחודיים. קשה לאתר את כיכר גבעתי במפת העיר, ובכל זאת התקיימו הפגנות בכיכר זו, הסמוכה לישפרו סנטר (פאואר סנטר), במשך תקופה קצרה אך אינטנסיבית. היה זה מוקד ההפגנות היחיד בו התקיימה הפגנה מדי יום חול. הבחירה בכיכר זו ובימי החול נבעה מהמאמץ להביא את המחאה גם לקונים הרבים במרכז הקניות הסמוך, שחלקם אולי לא נחשפו להפגנות במוקדים אחרים בעיר, בימי הסגר השני, סגר 1000 המטרים.
את ההפגנות הוביל עמוס ברסקין עם המוחים הנאמנים של שכונת כפר אהרון ושכונת העמק. אליהם הצטרפו גם מוחים נוספים. חרמון גרייף, למשל, השתתף בהפגנות רבות בעיר. הוא הבין שתרומתו הסגולית כיחיד תהיה גדולה יותר דווקא אם יצטרף למוקד קטן, במקום למפגינים הרבים במוקדים גדולים יותר. גם קרן אשכנזי ועינת יורקביץ' השתתפו בהרבה הפגנות בצומת גבעתי. השיקול המנחה אותן היה הפוך: מצטרפים להפגנה בכיכר גבעתי בימים שאין הפגנה אחרת, גדולה יותר, או בימים שלא עולים להפגין ב'בלפור'.
מצטרפים אחרים היו כמה תומכי נתניהו קיצוניים. בדרך כלל היו אלה שניים או שלושה צעירים מצוידים במערכת הגברה אימתנית, רכובה על גבי רכב מסחרי. למזלנו לא התפתחו עימותים פיזיים, אם כי לפעמים נראה היה שאנחנו על סף התפרצות כזו. לשבחה של המשטרה יצויין שהיא דאגה לשלוח ניידת לצומת כשהאווירה התלהטה.
אף אחד לא נשאר אדיש למראה השלטים, הדגלים השחורים ודגלי ישראל שהונפו בכיכר. המפגינים זכו להרבה צפצופי אהדה, ולהרבה קללות ואיומים.
© 2022 All Rights Reserved