מחאת נס ציונה, 2021
ב-1.7.2017 נסעתי למחאה בכיכר גורן בפתח תקווה עם ישראל וולף מרחובות, חברי מ"רצי השפלה" ושותף לדעות. בנסיעה דיברנו על פתיחת מוקדי הפגנות בנס-ציונה-רחובות.
התייעצתי גם עם אוסו באיו, אותה הכרתי במחאה החברתית ב-2011, והיינו שותפים להפגנה ולחלוקת חומר בנס ציונה ב-2015. היא הסכימה להצטרף אלי. בחרנו את צומת ויצמן – בן גוריון כנקודת פתיחה.
פניתי לישי הדס בפייסבוק, הוא נראה לי כמי שיכול לתת תשובות ולעזור לייצר עוד מוקדי הפגנה מקושרים להפגנה בפתח תקווה. ישי קישר אותי למלכה קוך שפתחה בדף הפייסבוק "כל מוצ"ש" את האירוע הראשון המזמין להפגנה ב-8.7.2017 בנס ציונה.
בינתיים פנתה אלי אורית נרדי, הפעילה הרחובותית, שאמרה שיש דיבורים על פתיחת מוקד הפגנות ברחובות. הוזמנתי לפגישה ביום רביעי במשרדי המרכזים לצדק חברתי. קיבלתי קריאה גם מרוית מטרסו שסיפרה שהיא וטובה פורת כבר עומדות מספר חודשים בימי שישי עם שלטים, מחאת הבודדים.
בפגישה היו איזי (יזהר כרמון), רוית, טובה, ענבל, אילת לר, לידיה קורדירו, צבי, ירושה, ועוד.
ההחלטה הייתה לפתוח בקרוב מוקד ברחובות, אך מכיוון שאני כבר פתחתי אירוע, הם יצטרפו בינתיים עם הניסיון שלהם בפעילות מסוג זה, ועם האמצעים (מגפון), להפגנה שלנו בנס ציונה.
הרגשתי כמו הילד בבגדי המלך החדשים: תמים וחסר ניסיון, אבל הצלחתי לקלוע לצורך ולרצון של רבים בנס ציונה ובסביבה, וליזום מוקד הפגנות בנס ציונה. לאירוע הראשון ב-8.7 הגיעו כ-40 אישה ואיש.
אבי בן דוד פרסם יפה את האירוע הראשון ב"כל נס ציונה", והזמין תושבים לאירוע השני.
כ-80 הפגנות נערכו בצומת עם מספר משתנה של מפגינים. לפעמים בודדים, לפעמים עשרות רבות.
אירחנו מגוון דוברים.
בעקבות החלטת היועמ"ש להגיש כתבי אישום נגד נתניהו ב-28.2.2019, הפסקנו את הפגנות מוצ"ש. מאז התקיימו הפגנות יחידים בכל יום שישי בצומת ויצמן-עמק השושנים ובצומת בית עובד.
עם הקמת מחאת "הדגלים השחורים" חזרנו להפגין בצומת הקניותר בכל מוצ"ש וגם באמצע השבוע.
הפגנו בגשרים ובשכונות, ניהלנו תהלוכות רגליות ושיירות ממונעות, וקבוצת ריצה שביקרה במוקדי ההפגנות השונים.
מחאת "הדגלים השחורים" שהתחילה ביוני 2020, בקריאה לעלות על הגשרים ולהתכנס בצמתים החזירה אותנו להפגנות מדי מוצאי שבת, ובמשך שבועות ארוכים גם בימי שלישי וחמישי.
סגר ה-1000 מטר הביא להקמת 8 מוקדי מחאה ברחבי נס ציונה, וכן קבוצת ריצת מחאה "רצים נגד עריצים" שרצה עם דגלים שחורים בין המוקדים השונים.
בתקופה זו התגבשה קבוצת מארגנים שיזמה צעדות, שיירות, הזמנת נואמים, ארגון ציוד, ודרבון אנשים לצאת לרחובות.
© 2022 All Rights Reserved